Friday, May 04, 2007

Yahoo Messenger si in browser

NewsIn anunta si ma bucura sa aud vestea cum ca, in sfirsit, cei de la Yahoo au lansat versiunea de browser a Yahoo Messenger. Cei care s-au rugat vreodata de cineva de la it sa le puna messenger stiu de ce e asta o veste buna. Sint printre cei fericiti care lucreaza cu laptop-ul propriu si oricum cu un departament it cu oameni normali la cap. Am mai aflat si alt feature destept introdus numai pentru versiunea de browser si anume posibilitatea verificarii arhivei de oriunde. Deocamdata merge destul de greu.

5 comments:

Miron said...

Asta va insemna liberalizarea comunicarii corporate. Adica outsourcing al vietii profesionale, pentru ca outsourcing-ul vietii private ni-l facem, deja, pe messengerul clasic.

Era normal sa se generalizeze, se intampla deja dar nu la amploarea asta.

Adevarata problema este: chiar vrem sa ne accesam viata privata online, adica la distanta? Ce mai inseamna spatiu privat?

ender said...

Mie mi se pare tocmai ca spatiul privat poate deveni si mai privat acum. Atita timp cit avem atitea metode de comunicare si de relationare vom da si mai multa valoare intimitatii si vom avea o mai mare grija de ea.

Miron said...

Frumos ce zici, dar nu pot sa fiu de acord cu de-localizarea pe servere a spatiului privat. Nu am cum sa fiu.

Desi sunt de acord ca e un tip de spatiu din ce in ce mai mult aflat in "roaming", nu ma multumeste ca parti din viata mea si felii din ale celorlalti sunt "pe un server".

In unele cazuri, prefer analogic-ul.

ender said...

Pai despre asta e vorba. Daca inainte, cind poate nu eram suficient de constienti de chestia asta nu ne feream de mess sau de alte canale ca asta acum parca aud mai des: "Vorim cind ne vedem, nu-ti spun aici".

Miron said...

Despre supraveghere nici nu mai vorbim. Nu vorbesc despre Foucault pentru ca ar fi prea evident.

:

)