Friday, April 27, 2007

Rupert Murdoch face lobby pentru Bush

Rupert Murdoch despre George W. Bush, aici: George Bush sufera de trac.

Intr-o rara interventie cu iz de activitate politica, mogulul media Rupert Murdoch tocmai ce i-a sarit in aparare presedintelui Bush in mijlocul unei conferinte anuale de business de prin Beverly Hills. Murdoch spune ca Bush, cind nu e in fata camerelor, este un comunicator "extrem de articulat si convingator", dar ca ingheata cind vede aparatura de televiziune.

"Cred ca este un comunicator slab si inadecvat in fata camerei", zice Murdoch, si ca asta nu face decit sa adauge la valul de ostilitate indreptata spre Bush la Washington, care ii va face misiunea in urmatoarele 18 luni aproape imposibila. Mai zice si ca, in afara de propriul tabloid, New York Post, si de Wall Street Journal, nu exista zi in care media americana sa nu aiba atacuri concertate impotriva lui Bush.
Ajunge apoi si la prezenta din Irak. "Democratii nu isi dau seama ca daca vor fi la putere la scurt timp dupa o eventuala retragere din Irak, vor avea probleme mult mai mari decit are Bush acum".

Stim ca Rupert Murdoch este unul dintre diavolii civilizatiei moderne, datorita controlului mediatic pe care il detine. Stim si ca Fox News, televiziunea sa de stiri i- acordat sprijin lui Bush si in campanie. Intrebarea este: Ce miscare se pregateste sa faca Murdoch de a deschis brusc gura in favoarea lui Bush si a pastrarii trupelor in Irak, exact acum cind si Senatul a votat pentru un plan de retragere. Si parca nu l-as banui totusi ca vrea sa fie trupe in Irak doar ca sa aiba stiri.

Si iata cu ce se ocupa in ultima vreme Murdoch. Lanseaza MySpace.com in China. Povestea intreaga aici. Sa fi avut nevoie de ajutor Murdoch sa intre pe piata de internet din China, unde se chinuie toti gigantii de pe web sa intre, iar acum plateste niste datorii? Sau e vorba de o miscare ulterioara. Asteptam cu interes.

No comments: